Uncategorized·עוגות·קינוחים

עוגת הריסה / בסבוסה

בשכונה הישנה שבה גדלתי היה לנו בניין מאוד מגובש. אם מישהי אחת היתה אופה בלילה, כולן היו אופות….. עם או בלי לתאם מראש. כל קומה שהיית עולה, היית מריח אפייה אל תוך הלילה. יש ריחות וטעמים שאי אפשר להעביר אבל אפשר לזכור כאילו זה היה אתמול.

מצרפת את המתכון להריסה שרץ בבניין הישן שלי….. וזה טעים!
מצרכים:

3 כוסות סולת

כוס קוקוס

כוס סוכר

1/2 כוס קמח

2 סוכר וניל

1 אבקת אפייה

200 גרם חמאה רכה

1 גביע שמנת חמוצה או כוס מיץ תפוזים לפרווה

שקדים טבעיים

לסירופ: 4 כוסות סוכר, 2 וחצי כוסות מים, כמה טיפות של מיץ לימון, 2 טיפות מזהר או מי ורדים.
אופן ההכנה:

נחמם מראש תנור ל-180 מעלות

בקערה נערבב את הסולת עם הסוכר, סוכר וניל, קוקוס וקמח. נוסיף חמאה רכה ושמנת חמוצה או מיץ תפוזים ונערבל במיקסר עם וו גיטרה עד שהכל מתאחד. אני אוהבת ללוש בידיים עד שמתקבל בצק אחיד ורך. נעביר לתבנית מלבנית משומנת, נמרח וניישר את הבצק באופן אחיד. בעזרת סכין נחרוץ שורות על פי הגודל שנרצה. באמצע כל ריבוע נשים שקד טבעי ונכניס לתנור. נאפה כ-30-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה.

בינתיים נבשל בסיר קטן את הסוכר עם המים ומיץ הלימון. נבשל על אש קטנה מאוד כ-10-15 דקות עד שהסוכר יימס ויתקבל צבע ענברי בהיר. נוסיף את המזהר או מי הורדים ונבשל עוד 2-3 דקות. כשמתקבל סירופ סמיך עם צבע צהוב בהיר נכבה את האש.

כשהעוגה מוכנה, נעבור עם סכין על החריצים בשנית ונשפוך מעל את הסירופ. ניתן לזה לנוח כחצי שעה כדי שהסירופ ייספג היטב.

21555944_902424036578962_243894192_o

כתיבת תגובה